Galleri Visby
Ann-Charlotte Ohlsson
Galleri Visby kunstner - Ann Charlotte Ohlsson - keramik

Ann-Charlotte Ohlsson

For keramiker Ann-Charlotte Ohlsson er naturen en diffus inspirationskilde. Hun arbejder med objekter som minder om noget genkendeligt, uden dog at efterligne det. En form eller en overflade fra fx en frøkapsel, en blomst eller en ting fra havet kan være udgangspunktet, men transformeres måske til noget helt andet i Ann-Charlottes hænder og bliver hendes egne.


Ann-Charlotte Ohlsson håndmodellerer alle sine værker ved hjælp af plade- eller pølseteknik. Hendes fokus er oftest på form og overflade snarere end funktion. Hun skaber formen, og opbygger herefter dens særlige struktur ved at dække overfladen helt eller delvist med f.eks. pigge, pels eller lameller. Ann-Charlotte Ohlsson arbejder med mange gentagelser og langsomt arbejdstempo. Hendes ledestjerne er et kinesisk ordsprog, som siger: Vær ikke bange for at færdes omkring i nedsat tempo, men vær bang for at stå stille.


Alle Ann-Charlotte Ohlssons emner brændes i en brændefyret tokammerovn. Det første kammer er til forglødning og glasurbrænding, det andet kammer til saltglasering.


Ann-Charlotte Ohlsson kommer fra Sverige, men har siden 2004 boet og arbejdet på Bornholm, hvor hun også er uddannet fra Glas & Keramikskolen i 2000. I dag er hun en del af arbejdsfællesskabet Cassius Clay, som hun har dannet sammen med flere af sine gamle klassekammerater. Cassius Clay har værksted og galleri 5 km nord for Rønne.

 

 

Udvalgte værker