Galleri Visby
Han Nguyen
Galleri Visby kunstner - Han Nguyen - keramiker

Han Nguyen


Det er lertøj, dets energi og legende udtryk, såvel som landpottemageriets traditioner, håndværk og ubesværethed, der har formet Han Nguyens sprog inden for keramikken. Hun er optaget af det historiske lertøj og pottemagerens anonyme aftryk i ler. Spor af en proces, der er for evigt brændt ind i keramik.


Samtidig er der en interesse for at udforske brugsgenstande som lærred for dekoration og at skabe objekter, der eksisterer mellem kunst og funktion. Billedsiden er inspireret både af typiske pottemager dekorationer, som oftest er affødt af naturlige gestus, der bunder i specifikke teknikker og redskaber. Abstrakt ekspressionisme er en anden inspirationskilde, der har en vis relation til pottemagerens dekorationer, idet det på mange måder er en underbevidst og spontan tilgang til billedet.


Han Nguyen har en baggrund i spiludvikling som designer og grafiker. Under en karrierepause opdagede hun leret, og pausen forvandlede sig til et skifte. Hun er uddannet fra Clay College i Stoke-on-Trent, England i 2021, hvor den engelske keramik tradition har sat sine tydelige spor og er siden vendt tilbage til Danmark. Med værksted i Odense arbejder hun med et ønske om at skabe nutidigt lertøj, der viderefører pottemageriets traditionelle former og teknikker, samt det umiddelbare udtryk, som lertøj har.


Instagram: @hn.ceramics
Hjemmeside: hnceramics.dk

 

Udvalgte værker