Galleri Visby
Charlotte Kluge
Galleri Visby kunstner - Simon Lund Koefoed - keramik - porcelæn

CHARLOTTE KLUGE

Charlotte Kluges tilgang til keramik er forankret i en stærk håndværksidentitet dannet af hendes uddannelse i England.


Charlotte Kluge forklarer: ”Mit arbejde falder i to kategorier. Den ene er individuelt arbejde med en intuitiv og spontan tilgang. Den anden rummer mere ensartede og funktionelle arbejder med en konventionel færdighedstilgang bag sig. Begge indeholder mit DNA og afspejler de modsætninger, der fører mig til at skabe.


Det funktionelle arbejde kræver, at jeg er disciplineret, mens dygtighed fungerer som rygraden i mit intuitive arbejde. For mig er de to afhængige af hinanden, og min fremstilling kan ikke undvære nogen af dem. Jeg kan også godt lide at tilføje materialer, som jeg samler i naturen til mine glasurer - f.eks. ler. Det giver bare en følelse af en ekstra dimension, som købte materialer ikke har.”


Frit og ekspressivt udtryk


Jeg er i mit arbejde især optaget af energien og umiddelbarheden, der opstår når jeg skaber ud fra en intuitiv tilgang - med stærk rygrad i håndværket. Jeg går efter kant og karakter (det stilrene har jeg ikke temperament til) af og til uden eller med begrænset brug af begitning eller glasur, og kun leret som materiale for udtrykket.


Det ’uperfekte’ er i stigende grad det jeg søger mod og mit ekspressive formsprog henter bl.a. inspiration i japansk æstetik og moderne europæisk ’slipware’. Med hurtig/intuitiv modifikation og dekoration simulerer jeg fejl og efterlader tilsigtet fingermærker og proces spor. Jeg ønsker, ved symbolsk at kradse i fernis og facade, at slå et slag for det uperfekte og autentiske.


Med mit terrakotta/rødlers arbejde forsøger jeg at udfordre det gængse og forventede, ved bl.a. at gøre et traditionelt brændefyret/reduktionsbrændt stentøjs formsprog, genstand for oxidationsbrændt lertøj/’slipware’ tilgang. Herunder for at udforske en mere tilgængelig og CO2 venlig brændingsform, uden at gå på kompromis med mit udtryk.

 

 

Udvalgte værker