Galleri Visby
Jette Wistoft Noyes
Galleri Visby kunstner - Jette Wistoft Noyes - billedkunst

Jette Wistoft Noyes


Jette Wistoft Noyes arbejder med maleri. Ved hjælp af maleriets ingredienser som stoflighed, farver, komposition, kontraster, rytmer, pauser og bevægelse bygges lag på lag op, indtil det danner et billede med det motiv og det udtryk, det skal have. Udgangspunktet er som oftest hentet i naturen, landskabet og elementernes samspil.


Om mine billeder i Galleri Visby:

Der er to temaer i billederne. Det ene er klinten og dens brydning med havet. Det andet er hegn mod vest i dets brydning med vinden.


De to temaer rummer for mig uudtømmelige muligheder for at afprøve og eksperimentere med ting som rum, materialer, stofligheder, formater og farver.


Historien, der går forud starter allerede i min barndom og nogle oplevelser, der har sat sig fast i min erindring. Det er oplevelser, som involverer alle sanserne og hele kroppen i de barske og milde, støjende og stille omstændigheder, der præger området.


Jette har boet og arbejdet mange forskellige steder både i Danmark og i udlandet og bor nu i Vendsyssel og har gjort det siden 2002. Hun er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi i Århus og National College of Art and Design, NCAD i Dublin.

 

Udvalgte værker