Galleri Visby
Malerkursus med Elsebeth Sommer

ELSEBETH SOMMERS MALERKURSUS OG PROCESMALERI

I GALLERI VISBY

24. JULI - 26. JULI 2024


Nu har du igen mulighed for at deltage på et malerkursus med billedkunstner Elsebeth Sommer på Mårupgård i tre dage i uge 30 – et kursus med fokus på sanserne og fyldt med masser af inspiration.

Udstillingsplakat - Galleri Visby Forårsudstilling 2022
Elsebeth Sommer

Elsebeth er uddannet fra Århus Kunstakademi og har arbejdet med kunst i mere end 30 år. Hun har udstillet på en række danske gallerier og i foråret 2022 havde vi fornøjelsen af at udstille Elsebeths smukke værker i Galleri Visby på en separat- udstilling.


Malerkurset løber over 22 undervisningstimer fordelt på 3 dage i uge 30 fra den 24. - 26. juli og foregår primært i inspirerende omgivelser på Mårupgård i Lønstrup, hvor du også finder Galleri Visby og Dorte Visbys keramikværksted i den 200 år gamle lade på kanten af Lønstrup Klint.


Elsebeth vælger hendes materialer med sanserne. Det styrker dialogen mellem maleriet, naturen og hende. På malerkurset bliver der også fokus på sanserne. Sanserne er vigtige, når der vælges materialer og farver, men de skal også i høj grad i spil på de inspirerende ture i landskabet ved Lønstrup, som vi skal på. På den måde inviteres proces ind i det videre arbejde med maleri. Noget af kurset foregår derfor på stranden ved Lønstrup med det brusende Vesterhav i ørerne.

 

På kurset holdes oplæg med fotografier omkring Land Art og dialog om at oversætte den stilart til maleri. Indimellem arbejdes der inde i Galleri Visbys kursusrum med værkerne. Det foregår både med musik til arbejdet og uden musik. Der undervises i at anvende forskellige materialer på lærred fx som træsnit, sølv, kobber, sand, jord og ler – noget som Elsebeth har mange års erfaring med. Det kan også være inspirerende for nogle at bearbejde fotos, der er taget i landskabet omkring Lønstrup på lærred.

 

Kursusdeltagerne skal selv medbringe farver og pensler, mens lærreder kan købes af Elsebeth. Tilmelding og spørgsmål kan ske på mail gallerivisby@gmail.com eller på tlf. 51 22 16 11. Der er mulighed for at overnatte på Mårupgård.


Pris for de tre kursusdage: kr. 2.900,- + gebyr pr. person inkl. aftensmad den 1. dag og frokost på dag 2 og 3 på Mårupgård. Kurset gennemføres ved minimum 5 deltagere. 

BILLEDKUNSTNER

ELSEBETH SOMMER / MIDTJYLLAND

Galleri Visby Forårsudstilling 2022 - billedkunstner Elsebeth Sommer

I årene siden kunstakademiet har jeg undersøgt maleriets potentiale med motiver som menneskers kollektive urkræfter og naturens mange farver og lag.


Jeg er vokset op på landet i den midtjyske natur. Som barn lærte jeg at åbne sanserne, når jeg færdes i landskabet og det gav kontakt til frihed og kraft.


Inspirationen til maleri sker ofte ved at færdes i naturen og mærke de vilde planters dufte, rytmer, bevægelser, lyde og farver. Det ser jeg som en cyklus af liv og død. Mine billeder skal ikke ses som landskabsmalerier, men mere et aftryk og en vibration af naturen.


Naturen viser os den store sammenhæng mellem alt levende, som handler om, at vi hænger sammen. Mennesker lever på den samme klode, er påvirket af de samme naturkræfter. Vi vandrer i de samme skove og trækker det samme vejr.


Læs mere om Elsebeth på hendes hjemmeside.